Heilig Hout

 

Palo Santo Boom   :

 • De Palo Santo boom (Bursera graveolens) is een belangrijke aromatische krachtige boom die men gebruikt voor energieke, geestelijke en lichamelijke genezing.
 • Palo Santo heeft een plezierige en rustgevende geur die niet te vergelijken is met welke andere geur dan ook.
 • Deze geur heeft het vermogen de stemming van mensen met een depressie te verbeteren en is nuttig in meditatie, energieke- en spirituele praktijken.
 • Een klein beetje hout verbranden geeft een vredige, warme atmosfeer en brengt je een prettige relaxte stemming.
 • Je kunt een klein stuk hout als amulet bij je dragen, je kunt het branden om je huis te ontdoen van ongewenste invloeden of het als wierook gebruiken.

Palo Santo etherische olie (heilig hout):  

 

 • De Palo Santo olie wordt gedestilleerd uit de oude kern, het "heilig hout", van de Bursera Graveloens bomen.
 • Het duurt ca. 10 jaar om de olie te kunnen produceren en de gemiddelde levensduur van een Palo Santo boom ligt tussen de 80-90 jaar.
 • In Ecuador waar veel (zo niet alle) olie wordt geproduceerd zijn Palo Santo bomen beschermd. Het is illegaal om de bomen te kappen of takken te oogsten.
 • Alleen takken die vanzelf op de grond vallen worden gebruikt om deze olie te maken (men mag geen levende bomen uitsnijden).
 • Met oogstmachines mag men ook geen gebieden rond de bomen beschadigen of nieuwe wandelpaden en/of wegen creŽren.
 • Geoogst hout wordt niet verspild, alles wordt gebruikt hetzij gedestilleerd, als medicijn of wierook.
 • Het hout rijpt in de tijd nadat de boom is overleden. Een chemie doorgaat een proces waardoor een zeer krachtige essentiŽle olie ontstaat. Dezelfde chemie treedt niet op in gesneden takken of het hout van de gevelde bomen
 • Er wordt gezegd dat de geesten van de heilige Palo Santo bomen worden meegevoerd in de essentiŽle (etherische) olie, wat de olie zo sterk maakt.

Gebruik en eigenschappen:

 • In de Aromatherapie heeft Palo santo een antiseptische, anti-bacteriŽle en anti-inflammatoire werking (inflammatie is de eerste fase van het normale wondhelingsproces en dient om het afweermechanisme van de wond ter plekke te actieveren, na deze fase komt de wond tot rust en zet het genezingsproces in).
 • Palo Santo is van onschatbare waarde voor de genezing van wonden, verstuikingen en andere verwondingen.
 • Het wordt ook gebruikt om muggen en andere insecten af te stoten.
 • In Zuid-Amerika wordt Palo Santo traditioneel gebruikt als een antisepticum om verontreinigingen te verwijderen van de huid en het lichaam, alsmede woningen met `slechte energie` geluk te brengen.
 • Palo Santo etherische olie genereert staten van rust, ontspanning en is gunstig voor meditatie, concentratie en voor het verbeteren van creativiteit en leren.
 • De etherische olie wordt heilig beschouwd en gebruikt in eeuwenoude rituelen waar sjamanen de olie gebruiken om slechte energie uit de organen te zuiveren en de geest te reinigen.
 • Palo santo etherische olie heeft uitstekende absorptie-eigenschappen en kan worden gebruikt in massage therapie om pijn en ontsteking van de spieren en gewrichten te verlichten, het regenereert de huid, bevordert de huid voeding, genezing en flexibiliteit.
 • Het kan gebruikt worden als onderdeel van een remedie voor bronchiale hoest, verkoudheid, griep, allergieŽn en astma.
 • De etherische olie werkt effectief tegen hoofdpijn, migraine, angst en paniekaanvallen; vooral in combinatie met wierook. Ook verlicht de olie pijnlijke strakke spieren en gewrichten en kan deze olie ook dienen als huidverzorging, met name acne of huidinfecties.

Tips voor het gebruik van Palo Santo etherische olie:

 • Stijve gewrichten, wrijf 2 - 3 druppels op de gewrichten
 • Lange werking van een (chiropractor) behandeling, wrijf een paar druppels op de rug en/of nek
 • Gebroken botten; gebruik een combinatie van Palo Santo, Idaho Balsam Fir en wierook (dit helpt bij pijn en bot verjonging). De meeste mensen merken een verkort recuperatie tijd
 • Als je lelijk valt of jezelf hard stoot, wrijf een beetje Palo Santo etherische olie in dit gebied. Je zult merken dat het snel beter gaat!
Griep Verkoudheid Hoestbuien:
 
 Water aan de kook brengen, dan de stokje van palo santo er in laten koken voor 15 minuten, stokje ...
 

HEILIG HOUT, RITUELEN DIE HELEN

Wij geloven in rituelen die helen. Rituelen die je bekrachtigen en die je herinneren aan wie je bent. Een  ritueel is een middel om je te brengen in het gebied van jezelf. Het helpt je om datgene te doen wat je al bezit: de kracht in jezelf. Een hulpmiddel is onder andere het Heilige Hout (Palo Santo). Het gebruik van dit magische hout is heel divers. Zo kom je het in het sjamanisme tegen in specifieke rituelen. Indien je voor je eigen rituelen Palo Santo wilt gebruiken dan volgen onderstaand een aantal suggesties.
 


Woonkamer reiniging


Om een fijne ontspannen woonkamer te creŽren doe je het volgende. Je steekt Palos Santo aan, laat het gloeien en samen met de abaloneschelp ga je naar iedere hoek van de kamer en spreek je de intentie uit om een energetische stroming te creŽren. Gebruik hiervoor mogelijk een veer of veren om de energie extra kracht te geven. Door dit dagelijks te doen zal je kamer warmte en rust krijgen en een veilige thuisbasis vormen voor iedereen. Voor de jaarwisseling kun je met Palo Santo het hele huis op bovenstaande manier reinigen of bij welke speciale gelegenheid dan ook. Vergeet vooral de hoeken van de kamer niet, dit zijn poorten waar zich energie kan ophopen.


Persoonlijke en familie intentie ondersteunen met Palo Santo.
Indien je de beschikking hebt over een altaar dan kun je dit bij dit altaar uitvoeren. Heb je geen altaar, zoek dan een rustige plek in huis waar je graag bent. Je gaat eerst in jezelf de intentie vormen waarin je de waarde bepaalt voor de ander en jezelf (deze positieve intentie kan ook een vraag van genezing en ondersteuning zijn). Steek het Heilig Hout aan en laat het uitgaan en laat de rook opstijgen en visualiseer dat je jouw intentie meestuurt met de opgaande rook. Leg de Palo Santo in de schelp en laat hem uitgaan, geniet even na van je mooie moment en sluit af met je eigen manier (bijvoorbeeld buiging /bidpositie).

Op onderstaande foto is een sjamanistisch ritueel te zien waarmee een enorme orb (energie bol) uit het uiteinde van een groot stuk Heilig Hout zichtbaar wordt, klik op de foto voor een vergroting.

 


 

Alle producten die geleverd worden via radio sunshine zijn ingewijd (gezuiverd) omdat deze door vele handen is gegaan.

Voor meer info mail: info@sunshineradio.nl of bel: 06-41250710